Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Ook Dimitrov en Zverev naar het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

03 Januari 2017
Ook Dimitrov en Zverev naar het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

Grigor Dimitrov en Alexander Zverev zijn toegevoegd aan het ijzersterke spelersveld van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Een veld met onder meer Wawrinka, Nadal, Cilic, Thiem, Berdych, Tsonga en Goffin. Gisteren sloot de inschrijving voor de 44e editie, die plaats vindt van 13 tot en met 19 februari 2017 in Rotterdam Ahoy.

IJzersterk deelnemersveld
Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We kunnen ons op gaan maken voor een spannende editie van het toernooi. Met vijf top-10 spelers en veel ambitieuze titelkandidaten uit de groep net daarbuiten is dagelijks toptennis gegarandeerd. Het deelnemersveld was al mooi, maar is met jonge talentvolle spelers als Zverev en Pouille erbij ijzersterk."

Vijf top-10 spelers
Met Stan Wawrinka (3), Marin Cilic (6), Dominic Thiem (8), Rafael Nadal (9) en Tomas Berdych (10) is de helft van de mondiale top-10 aanwezig. Spelers die bovendien al eerder lieten zien zich op het hardcourt van Ahoy thuis te voelen. Wawrinka en Berdych wonnen het toernooi al eens, Nadal en Cilic haalden de finale. Een andere winnaar die terugkeert is titelverdediger Martin Klizan.

Gevestigde namen en jong talent
Met Jo-Wilfried Tsonga, David Goffin, Robert Bautista Agut, Grigor Dimitrov, Richard Gasquet, Marcos Baghdatis en Gilles Simon zijn gevestigde namen aanwezig. Zij kunnen rekenen op sterke concurrentie van de #NextGen spelers Alexander Zverev en Lucas Pouille. 

Nederlandse inbreng
De Nederlandse inbreng komt van Robin Haase en Tim van Rijthoven. Beiden nemen deel op basis van een wildcard. De derde wildcard wordt kort voor het toernooi uitgereikt. Richard Krajicek: "Ook hier hebben we gekozen voor de combinatie van een gevestigde naam en een toptalent. We zijn zeer benieuwd hoe een jonge speler als Tim het er vanaf gaat brengen tegen de internationale wereldtop."Terug naar overzicht