Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

20-voudig Grand Slam winnaar Roger Federer naar 45e ABN AMRO World Tennis Tournament

07 Februari 2018
20-voudig Grand Slam winnaar Roger Federer naar 45e ABN AMRO World Tennis Tournament

Roger Federer heeft besloten om volgende week deel te nemen aan het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament. Na zijn recente overwinning op Marin Cilic in de Australian Open-finale, heeft de Zwitserse legende zijn deelname aangekondigd. Het toernooi begint op maandag 12 februari.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is geweldig dat Roger er last-minute voor heeft gekozen om naar het ABN AMRO World Tennis Tournament te komen. Na zijn fantastische resultaat op de Australian Open is het schitterend nieuws dat hij er in Rotterdam bij is.”

De twintigvoudig Grand Slam winnaar verschijnt voor de negende keer in Rotterdam. Hij won het toernooi in 2005 en 2012.

Roger Federer: "Het toernooi is speciaal voor mij. Ik herinner me de eerste keer dat ik er speelde in 1999, omdat het één van de eerste toernooien was, waar ik de kans kreeg om op het hoogste niveau te spelen. Het voelt goed om mee te doen aan deze jubileumeditie."

Richard Krajicek: "De afgelopen twaalf maanden hebben zijn enorme drive getoond, het is volkomen logisch dat hij wil profiteren van zijn huidige vorm, we zijn natuurlijk enorm blij met deze buitenkans en zien het als een kroon op ons 45-jarig jubileum.”

Wanneer Roger Federer zijn eerste wedstrijd in Rotterdam speelt is nog niet bekend. Naar verwachting wordt dit dinsdag of woensdagavond.

Hij neemt deel op basis van de A+ wildcard, die ieder ATP 500 toernooi heeft voor een select groepje van spelers die eventueel last-minute inschrijven. De gewone wildcards gingen eerder al naar Felix Auger-Aliassime, Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor.Terug naar overzicht