Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Andreas Seppi maakt status als reuzendoder waar tegen Alexander Zverev.

14 Februari 2018
Andreas Seppi maakt status als reuzendoder waar tegen Alexander Zverev.

De toppers van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament zouden gewaarschuwd moeten zijn, want Andreas Seppi heeft op de ATP World Tour een reputatie als reuzendoder opgebouwd. De Italiaan maakte die status helemaal waar met een zege in de tweede ronde tegen de nummer vier van de wereld Alexander Zverev: 6-4, 6-3.

"Het is een tijd geleden dat ik een top 10-speler heb verslagen,” glunderde Andreas Seppi, die momenteel de 81ste plaats op de wereldranglijst bezet. "Alexander Zverev speelde niet zijn beste partij, maar ik heb maar heel weinig fouten in de wedstrijd gemaakt. Ik zat in een goed ritme en speelde lekker agressief.”

Andreas Seppi bereikt na 2008 (overwinningen op Lleyton Hewitt en Rafael Nadal) en 2012 voor de derde keer de kwartfinales in Rotterdam Ahoy. Hij speelt morgen tegen de Russische qualifier Daniil Medvedev. die de Fransman Pierre-Hugues Herbert versloeg: 3-6, 7-6 (2), 6-4. Seppi: "Ik heb donderdag een dagje vrij en ga dan rustig kijken wie mijn tegenstander zal worden. Het zijn jongens met totaal verschillende speltypes. Nu hoop ik eindelijk eens in Rotterdam verder dan de kwartfinale te komen.” In de halve eindstrijd lonkt dan misschien wel een duel tegen Roger Federer, die hij in 2015 op de Australian Open al eens heeft verslagen.Terug naar overzicht