Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Andreas Seppi  volgende tegenstander Roger Federer 

16 Februari 2018
Andreas Seppi  volgende tegenstander Roger Federer 

Voor Roger Federer wacht in de halve finale van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament Andreas Seppi als tegenstander. De Italiaan versloeg in de laatste kwartfinale de Russische qualifier Daniil Medvedev: 7-6 (4), 4-6, 6-3.

Andreas Seppi werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar de 33-jarige Italiaan werd door de blessure van titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga als lucky loser tot het hoofdtoernooi toegelaten. Seppi heeft inmiddels de smaak te pakken, want na Joao Sousa en Alexander Zverev werd in zijn derde partij op het centre court Daniil Medvedev aan de kant gezet.

"Dit is geweldig om hier voor het eerst in de halve finales te staan,” glunderde Seppi, die 2008 en (overwinningen op Lleyton Hewitt en Rafael Nadal) en 2012 de kwartfinales in Rotterdam Ahoy haalde. "En dat als lucky loser. Dat maakt het helemaal bijzonder.”

In de halve eindstrijd speelt Andreas Seppi tegen Roger Federer, die hij in 2015 op de Australian Open al eens heeft verslagen. "Maar ik heb ook al dertien keer van Federer verloren,” benadrukt Seppi, die vijf jaar geleden nog de achttien van de wereld was. "Ik ga gewoon mijn best doen tegen de beste speler aller tijden. Het is altijd geweldig om tegen Federer te spelen. Dat blijft iets speciaals.”Terug naar overzicht