Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

BORG - MCENROE terug in Rotterdam Ahoy

19 Januari 2018
BORG - MCENROE terug in Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy verandert op 11 februari in de allergrootste tennisbioscoop ooit. Ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt de film Borg/McEnroe vertoond. In totaal 6.000 tennisfans kunnen getuige zijn van de voorstelling op het centre court, waar een dag later het toernooi begint.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Wie jarig is trakteert. Het leek ons een passend cadeau voor onze trouwe tennisfan die graag het toernooi bezoekt. Het is een prachtige film, die een mooi verhaal vertelt over twee van de grootste iconen van de tennissport. Om die te vertonen in deze unieke setting geeft een extra lading.”

Jubileum editie
Het ABN AMRO World Tennis Tournament kent dit jaar haar 45e editie. Om dit te vieren wordt speciaal voor de tennisfans een unieke voorstelling van de film Borg/McEnroe georganiseerd. De film zal vertoond worden op de grote schermen boven het centre court. Alle bezoekers die in het bezit zijn van een kaart voor het toernooi, kunnen zolang de voorraad strekt gratis een ticket voor de voorstelling bestellen.

Band met Borg én McEnroe
Het toernooi heeft een band met de beide hoofdpersonen in de film. Björn Borg wist het ABN AMRO World Tennis Tournament in 1979 op zijn naam te schrijven, na winst in de finale op John McEnroe. Het was de allereerste keer dat de iconen elkaar troffen in een finale. Voor Borg was het zijn laatste van drie deelnames in Rotterdam, voor McEnroe de eerste.

De film
De film Borg/McEnroe was afgelopen jaar te zien in de bioscopen en is vanaf 14 februari verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en VOD. Shia LaBoeuf en Sverrir Gudnadson vertellen als respectievelijk McEnroe en Borg het verhaal achter de legendarische finale van Wimbledon 1980.Terug naar overzicht