Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Dubbelspeltitel voor Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut

18 Februari 2018
Dubbelspeltitel voor Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut

Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut hebben de dubbelspeltitel van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. De Franse dubbelspecialisten rekenden in Rotterdam Ahoy in de finale af met het duo Oliver Marach en Mate Pavic: 2-6, 6-2, 10-7.

Olivier Marach (37) en Mate Pavic (24) waren dit jaar in het dubbelcircuit oppermachtig. De Oostenrijker en de Kroaat bevestigden na toernooizeges in Doha, Auckland en op de Australian Open ook in Rotterdam hun goede vorm, maar na zeventien overwinningen in 2018 bleven zij deze keer met lege handen.

"Met Nicolas Mahut als dubbelpartner ben je bijna van een toernooizege verzekerd,” grapte Pierre-Hugues Herbert tijdens de prijsuitreiking op het centre court. Dat klopt helemaal, want Mahut was in Rotterdam de sterkste in 2014 (met Michael Llodra) en 2016 (met Vasek Pospisil). Herbert: "Zijn naam staat al tweemaal op de boarding en ik ben blij dat wij deze titel hebben gewonnen. Het was jammer in de finale dat Oliver Marach een beetje ziek was, maar van dit dubbel gaat iedereen nog veel horen.” 

Pierre-Hugues Herbert (26) en Nicolas Mahut (36) boekten in Rotterdam hun elfde gezamenlijke toernooioverwinning. Zij waren ook de sterkste in het dubbelspel op de US Open 2015 en Wimbledon 2016.Terug naar overzicht