Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Grigor Dimitrov raakt steeds beter in vorm in Rotterdam Ahoy

16 Februari 2018
Grigor Dimitrov raakt steeds beter in vorm in Rotterdam Ahoy

Grigor Dimitrov raakt tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament steeds beter in vorm. De nummer vijf van de wereldranglijst had in zijn eerst twee duels zijn handen vol aan de Japanner Yuichi Sugita en de Serviër Filip Krajinovic, maar in de kwartfinales tegen Andrey Rublev kon Dimitrov na vijf kwartier al een klein feestje vieren: 6-3, 6-4.

"Het gaat inderdaad met de wedstrijd beter,” vond ook Grigor Dimitrov, die in Rotterdam Ahoy als tweede is geplaatst. "Ik was erg tevreden over mijn spel en dan vooral de service en returns. Dat zijn trouwens misschien wel de twee belangrijkste zaken in het tennis. Rublev blijft gewoon een lastige tegenstander met zijn power vanaf de baseline. Ook ben ik blij dat het nog steeds goed gaat met mijn schouder.”

Grigor Dimitrov speelt zaterdagmiddag in de volgende ronde tegen David Goffin, die door de ziekte van Tomas Berdych zonder te spelen de halve finales bereikte. Dimitrov: "Ik heb al een paar keer gespeeld tegen Goffin, die altijd erg goed op de baan beweegt. Ik kan mij mooi revancheren voor de nederlaag van vorig jaar hier in de kwartfinales tegen Goffin.” Het was de enige nederlaag van Dimitrov tegen Goffin. De andere vijf ontmoetingen eindigden in een zege voor de winnaar van de ATP Finals.Terug naar overzicht