Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Nick Kyrgios en Robin Haase naar 45e ABN AMRO WTT

18 Oktober 2017
Nick Kyrgios en Robin Haase naar 45e ABN AMRO WTT

Nick Kyrgios en Robin Haase zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament. Na de eerdere bekendmaking van Alexander Zverev, Grigor Dimitrov en Jo-Wilfried Tsonga begint het deelnemersveld steeds vastere vormen aan te nemen. Het toernooi vindt plaats van 12 tot en met 18 februari in Rotterdam Ahoy. 


Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Nick Kyrgios is in meerdere opzichten een spraakmakende speler, maar zijn briljante tennis staat bij mij voorop. Het is mooi dat de fans in Nederland nu eindelijk live kennis met hem zullen kunnen maken.” Het is voor het eerst dat Nick Kyrgios in Nederland in actie komt op de ATP World Tour. De 22-jarige Australiër, die tot nu toe drie titels wist te veroveren, is voor Krajicek direct één van de titelfavorieten. "Zijn titels heeft hij allemaal gewonnen op hardcourt. Daarnaast heeft hij dit jaar al meerdere finales en halve finales gehaald. Hij is zeker één van de kanshebbers op de titel.”


Robin Haase, al jaren de beste Nederlander
Robin Haase is al jaren een vaste waarde voor het toernooi. In 2018 neemt hij voor de tiende keer deel. Richard Krajicek: "Robin is van grote waarde voor het toernooi en voor het Nederlandse tennis. Hij staat nu bijna zeven jaar onafgebroken in de top-100 van de wereld en heeft ook dit jaar weer mooie dingen laten zien. We zijn daarom blij dat hij ook in 2018 weer van de partij is.”

Vijf spelers bekend
Met Nick Kyrgios en Robin Haase zijn er al vijf spelers aangekondigd voor de 45e editie van het toernooi. Titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga, #NextGen aanvoerder Alexander Zverev en publiekslieveling Grigor Dimitrov kondigden eerder hun deelname al aan. De pas 20-jarige Zverev is de hoogst geplaatste speler, hij is op dit moment de nummer vier van de ATP Rankings en één van de acht deelnemers aan de ATP World Tour Finals, die volgende maand in London plaats vinden.Terug naar overzicht