Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Oud winnaar Martin Klizan via kwalificaties naar hoofdtoernooi

11 Februari 2018
Oud winnaar Martin Klizan via kwalificaties naar hoofdtoernooi

Martin Klizan werd in 2016 de verrassende winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De linkshandige speler is op de wereldranglijst teruggevallen, waardoor hij noodgedwongen in de kwalificaties zijn opwachting moest maken. De 28-jarige Slowaak, die in Rotterdam de bijnaam 'The Comeback Kid’ kreeg, toonde zijn bekende veerkracht met overwinningen op de geplaatste spelers Stefanos Tsitsipas en Andreas Seppi.

"Ik ben heel erg blij dat ik weer in het hoofdtoernooi in Rotterdam sta,” glunderde Klizan, die maandagmiddag in de eerste ronde tegen Feliciano Lopez speelt. "Door mijn toernooizege hangt mijn foto boven de baan en van zo’n knappe man krijg ik energie. De overwinning op Seppi heeft mij een goed gevoel gegeven. Het zijn altijd lastige duels tegen hem en het krachtsverschil is klein.”

De Rus Daniil Medvedev versloeg in de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi met tweemaal 6-4 Nicolas Mahut. De Fransman Pierre-Hugues Herbert bereikte twaalf maanden geleden via de kwalificaties de halve finales in Rotterdam Ahoy en ook dit jaar is hij goed op weg. Herbert treft in het hoofdtoernooi zijn landgenoot Richard Gasquet, die vandaag de finale in Montpellier van Lucas Pouille verloor.

Tim van Rijthoven kon in de laatste ronde van de kwalificaties niet voor een stunt zorgen. Het twintigjarige talent uit Roosendaal verloor van de Belg Ruben Bemelmans: 4-6, 3-6. "Hij maakte weinig fouten,” oordeelde Van Rijthoven, die de laatste jaren met het nodige blessureleed kampte. "Bemelmans had een lastig spelletje. Ik heb na een polsoperatie mijn draai weer gevonden. Een rondje winnen hier in Ahoy op een top 100-speler is een mooie bevestiging.”

In het dubbelspel was er wel Nederlands succes. Thiemo de Bakker en Sander Arends versloegen in de beslissende ronde het gelegenheidsduo Erlich/Tsitsipas: 7-6 (3), 4-6, 10-6. Zij spelen in het hoofdtoernooi tegen het als tweede geplaatste dubbel Marach/PavicTerug naar overzicht