Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Philipp Kohlschreiber denkt al aan Roger Federer

13 Februari 2018
Philipp Kohlschreiber denkt al aan Roger Federer

Philipp Kohlschreiber  maakte een vreugdesprong na het laatste punt tegen Karen Khachanov. De 34-jarige Duitser kwam in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament na ruim tweeëneenhalf uur met de schrik vrij: 3-6, 7-6 (1), 7-6 (5).

"Ik lag bijna uit het toernooi,” vertelde Kohlschreiber, die voor de tiende keer in Rotterdam Ahoy speelt. "Khachanov serveerde voor de wedstrijd en dan had het zo maar over kunnen zijn.” Voor Kohlschreiber wacht in de tweede ronde vermoedelijk Roger Federer als de Zwitser woensdagavond de Belg Ruben Bemelmans weet te verslaan. "Ik ga rustig naar die wedstrijd kijken. Natuurlijk is Roger de grote favoriet, maar misschien is hij wel zenuwachtig nu de eerste plaats op de wereldranglijst lonkt. Tegen Federer heb ik niets te verliezen.”

Gilles Muller is de eerste geplaatste speler die de jubileumeditie in Rotterdam moest verlaten. De 34-jarige Luxemburger verloor van de Russische qualifier Daniil Medvedev: 4-6, 6-7 (9). Ook Viktor Troicki bereikte de tweede ronde na zijn zege op de Duitser Jan-Lennard Struff: 1-6, 7-6 (5), 6-2.Terug naar overzicht