Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Robin Haase en Matwé Middelkoop  verslaan winnaars Supermatch

13 Februari 2018
Robin Haase en Matwé Middelkoop  verslaan winnaars Supermatch

Robin Haase en Matwé Middelkoop wonnen afgelopen zondag de dubbelspeltitel tijdens het ATP-toernooi in het Bulgaarse Sofia. Zij versloegen in hun eerste ronde tijdens de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament binnen 48 minuten de winnaars van de Supermatch Jasper Smit en Jesse Timmermans: 6-2, 6-4.

Smit (36) en Timmermans (28) zijn de winnaars van de Supermatch; een toernooi voor de clubkampioenen van Nederland met als prijs een wildcard voor het hoofdtoernooi van het dubbelspel. "Ik hoop dat Paul Haarhuis als captain van het Davis Cup-team heeft opgelet,” grapte Timmermans. Zijn gelegenheidspartner Smit verliet het centre court met een minder goed gevoel: "Het was helemaal niets, want ik zat niet lekker in de wedstrijd. Zij serveerden goed, maar ik raakte geen enkele return.”

Jasper Smit en Jesse Timmermans werden in de dubbel als coach door voormalig wereldkampioen Jacco Eltingh bijgestaan. "Het was een mooie ervaring voor die jongens,” oordeelde Eltingh. "Zij hebben gestreden, maar de juiste felheid ontbrak. Zeker met zo’n groot centre court is het toch allemaal anders. Misschien hebben zij niet alles gebracht wat mogelijk was, maar zij speelden wel tegen twee goede dubbelaars.”

Haase en Middelkoop nemen het woensdagmiddag in de kwartfinales tegen het als vierde geplaatste dubbel Jean-Julien Rojer/Horia Tecau op.Terug naar overzicht