Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Robin Haase wint Nederlands onderonsje van Thiemo de Bakker

14 Februari 2018
Robin Haase wint Nederlands onderonsje van Thiemo de Bakker

Het meest pikante duel uit de eerste ronde van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament werd eigenlijk nooit een echte wedstrijd. Robin Haase kende weinig problemen met zijn Nederlandse collega Thiemo de Bakker: 6-2, 6-2.

"Dit zijn altijd andere soort wedstrijden,” meende de grieperige Robin Haase, die dinsdagavond nog niet eens wist of hij wel zou spelen. "Maar zo makkelijk heb ik nog nooit van Thiemo gewonnen. Ik retourneerde beter vandaag en kon druk op zijn tweede service houden. Dan speelt het allemaal wel lekker. Je kent elkaar door en door en dat blijft toch lastig op de baan.”

Thiemo de Bakker kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd: "Ik was vanaf het begin aan het zoeken en kreeg gaandeweg de wedstrijd het gevoel dat ik iets moest doen. De credits zijn voor Robin en het is teleurstellend dat ik er geen pot van heb kunnen maken. Er is voor mij nog veel werk aan de winkel. Mijn lichaam is goed en ik zal aan mijn ranking moeten gaan werken.”

Robin Haase speelt in de tweede ronde tegen Tallon Griekspoor, die vriend en vijand verraste met een overwinning op oud winnaar Stan Wawrinka. "Dat zal ook lastig worden,” denkt Haase (30). "Natuurlijk heb ik eerder tegen Tallon gespeeld en kennen ook wij elkaar goed. Het is wel jammer dat wij elkaar zo vroeg in het toernooi treffen.”Terug naar overzicht