Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Roger Federer schrijft geschiedenis: opnieuw nummer één van de wereld!

16 Februari 2018
Roger Federer schrijft geschiedenis: opnieuw nummer één van de wereld!

Roger Federer schreef geschiedenis tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament.  De Zwitser versloeg in de kwartfinale in Rotterdam Ahoy Robin Haase (4-6, 6-1, 6-1), waardoor hij opnieuw de nummer één van de wereld is. Nooit eerder was een 36-jarige de allerbeste.

Na het laatste punt werd Roger Federer op het centre court van Rotterdam Ahoy gehuldigd. Er werden diverse hoogtepunten uit zijn imposante carrière getoond, waarna toernooidirecteur Richard Krajicek lovende woorden ('Roger, je bent een ambassadeur voor de tennissport’) voor de beste tennisser aller tijden had.  Federer was dolgelukkig met deze nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan: "Dat is écht een speciaal moment en eigenlijk kan ik het niet geloven. Mooi dat dit hier gebeurd, want in Rotterdam heb ik in 1999 een wildcard voor de kwalificaties gekregen en dat was de start van mijn carrière.”

Roger Federer heeft zijn volgende doel ook al aangekondigd: 100 toernooizeges. De teller staat voor de Zwitser op 96. "Er zijn altijd doelen, zo ben ik van jongs af aan geweest. Mijn eerste titel in 2001 in Milaan was een mijlpaal. Ik dacht toen: die heb ik binnen, ik kan altijd zeggen dat ik een ATP-toernooi heb gewonnen. En nu sta ik op 96. Ik had toen als jongeling nooit gedacht dat mijn carrière zo zou verlopen. Ja, 100 titels zou extreem cool zijn.”

Federer, die voor de negende keer in Rotterdam speelt, is in elk geval nog maar twee overwinningen van de 97ste titel op zijn palmares verwijderd. Hij speelt zaterdagavond vanaf 19.30 uur in de halve eindstrijd tegen de winnaar van het duel tussen de Italiaanse lucky loser Andreas Seppi en de Russische qualifier Daniil Medvedev.Terug naar overzicht