Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Roger Federer winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

18 Februari 2018
Roger Federer winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

En dat is toernooizege nummer 97. Roger Federer is de winnaar van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament geworden. De beste tennisser aller tijden versloeg in een uitverkocht Rotterdam Ahoy met tweemaal 6-2 de nummer vijf van de wereld Grigor Dimitrov.

"Wat een week!,” glunderde Roger Federer tijdens de prijsuitreiking. "Ik ben weer de nummer één van de wereld en win ook nog eens dit geweldige toernooi waar ik al jaren met heel veel plezier kom. Misschien kom ik nog een keer terug naar dit toernooi, maar zo lang zal ik niet meer spelen. Dit is één van de weken in mijn carrière die ik nooit meer zal vergeten.”

Roger Federer won voor de derde keer Nederlands grootste ATP-toernooi en ook dit is een nieuw record. De Zwitser had alleen in de eerste games de nodige tegenstand van de als tweede geplaatste Grigor Dimitrov. "Ik had een zwaardere wedstrijd verwacht tegen een grote speler als Grigor. Hij heeft de laatste maanden een sterke ontwikkeling meegemaakt, maar ik heb een geweldige finale gespeeld en raakte de ballen met agressief tennis goed. Ik ben heel blij met deze titel.”

Federer, die voor de negende keer in Rotterdam speelde, nadert de honderd toernooititels. "Het is ongelooflijk om mijn 97ste toernooizege te winnen. Mijn terugkeer op de eerste plaats van de wereldranglijst is ook héél bijzonder. En dat allemaal hier in Rotterdam in één week. Ik ga morgen wel voor alle zekerheid checken of deze toernooizege op de ATP-ranking goed is verwerkt en ik wéér de nieuwe nummer één van de wereld ben.”Terug naar overzicht