Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Roger Federer opent 45e ABN AMRO World Tennis Tournament woensdagavond tegen qualifier

09 Februari 2018
Roger Federer opent 45e ABN AMRO World Tennis Tournament woensdagavond tegen qualifier

Roger Federer speelt zijn eerste wedstrijd tijdens de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament op woensdagavond om 19.30 uur tegen een qualifier. De loting van de jubileumeditie werd in het Rotterdamse Stadhuis door burgemeester Ahmed Aboutaleb en de toernooiwinnaar van 1998 Jan Siemerink verricht. Het duo zorgde in de openingsronde voor een Nederlandse onderonsje, want Robin Haase en de met een wildcard toegelaten Thiemo de Bakker treffen elkaar op het centre court van Rotterdam Ahoy. 


"Dan hebben wij in elk geval een Nederlander in de tweede ronde,” grapte toernooidirecteur Richard Krajicek. Maar Thiemo de Bakker is niet zo blij met de loting tegen zijn Davis Cup-teamgenoot: "Dit is niet de leukste loting. Ik vind het niet erg om tegen Robin te spelen, maar dan graag in de tweede ronde of kwartfinale. Je weet op zo’n sterk toernooi als in Rotterdam dat je altijd een sterke speler zal treffen.”

Grigor Dimitrov, de nummer vier van de wereldranglijst, begint in Ahoy met een duel tegen de Japanner Yuichi Sugita. In de eerste ronde van Nederlands grootste ATP-toernooi kan Tallon Griekspoor meteen zijn borst natmaken, want de met een wildcard toegelaten speler ontmoet voormalig toernooiwinnaar  Stan Wawrinka. De Zwitser is na zijn titel in 2015 voor het eerst weer in de Maasstad. De tegenstander van titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga is nog onbekend, want de Fransman speelt ook tegen een qualifier. De winnaar van 2014, de Tsjech Tomas Berdych ontmoet in de openingsronde de Duitse servicevolleyspeler Mischa Zverev.
 Terug naar overzicht