Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Routineklus voor David Goffin

13 Februari 2018
Routineklus voor David Goffin

David Goffin verloor vorig jaar de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament van Jo-Wilfried Tsonga. De 27-jarige Belg voelt zich helemaal thuis op het centre court van Rotterdam Ahoy, want hij versloeg binnen 64 minuten de Franse lucky loser Nicolas Mahut: 6-1, 6-3.

David Goffin, zevende op de wereldranglijst, hoorde een paar uur voor de wedstrijd dat hij tegen een andere tegenstander zou spelen nadat Benoit Paire zich met een rugblessure had afgemeld. "Nicolas Mahut is een hele andere speler. Ik moest daarom mijn tactiek aanpassen, maar ik had gelukkig nog een beetje tijd om over de wedstrijd na te denken. Ik ben blij met deze winst.”

Goffin boekte vorig jaar na drie eerdere deelnames zonder zege eindelijk zijn eerste overwinning in Rotterdam, maar toen had hij wel gelijk de smaak te pakken met een finaleplaats. De beste Belgische tennisser aller tijden stond vorig jaar na Rotterdam ook voor het eerst in de top-10 van de wereldranglijst. Goffin treft in de tweede ronde met Feliciano Lopez als tegenstander weer een linkshandige speler.Terug naar overzicht