Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Stunt Tallon Griekspoor tegen Stan Wawrinka

13 Februari 2018
Stunt Tallon Griekspoor tegen Stan Wawrinka

Tallon Griekspoor is nog een groentje op de ATP World Tour. Hij speelde in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament pas zijn derde wedstrijd bij de grote jongens. De 21-jarige inwoner van Nieuw-Vennep stuntte met een overwinning op oud winnaar Stan Wawrinka: 4-6, 6-3, 6-2.

Het kan slechter om je eerste overwinning te boeken op de ATP-tour tegen een wereldtopper  als Stan Wawrinka.  De 32-jarige Stan the Man behoort tot de absolute wereldtop met drie verschillende Grand Slams op zijn palmares. "Dit is mijn mooiste en grootste zege ooit en dat zal nog wel een tijdje zo blijven,” glunderde Tallon Griekspoor van top tot teen. "Ik begon gespannen, maar wat wil je tegen zo’n grote speler. Daarna kwam ik lekker in de wedstrijd en kon ik vrijuit spelen. De service heeft mij er doorheen gesleept.”

Tallon Griekspoor, 259ste op de wereldranglijst, speelt donderdag in de tweede ronde in elk geval tegen een Nederlander, want zijn volgende tegenstander komt uit de wedstrijd Robin Haase-Thiemo de Bakker. Hierdoor staat er zeker een Nederlandse speler in deze jubileumeditie in Rotterdam Ahoy. "Dat zal wel lang geleden zijn, maar ik ga zeker naar de partij tussen Robin en Thiemo kijken. Ik ken die jongens goed waardoor ik niet voor verrassingen zal komen te staan.”

Stan Wawrinka verklaarde na afloop op de persconferentie dat hij nog niet volledig is hersteld van zijn knieoperatie: "Het gaat voorlopig nog met ups en downs.  Dat moet ik gewoon accepteren en ik maak mij geen zorgen. Het hoort allemaal bij het revalidatieproces.  Ik ga nu een trainingsweek inlassen voordat ik over een week weer in Marseille moet spelen.”

 Terug naar overzicht