Menu
NLMenu
EN

Zoeken

Zoeken

Voortvarende start #NextGen Andrey Rublev tegen Lucas Pouille

14 Februari 2018
Voortvarende start #NextGen Andrey Rublev tegen Lucas Pouille

Andrey Rublev kende een voortvarende start van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament met een 7-5, 6-4 zege op de als zevende geplaatste Fransman Lucas Pouille, die afgelopen zondag nog het toernooi in Montpellier won.

Er kan in een jaar veel gebeuren. Andrey Rublev werd in 2017 in de openingsronde van de kwalificaties in Rotterdam Ahoy door de Nederlander Botic van de Zandschulp uitgeschakeld. De 20-jarige Rus is een toernooizege in Umag op de ATP World Tour rijker en hij is op de mondiale ranglijst naar de 34ste plaats opgeklommen. "Het is nooit makkelijk om na een toernooizege een paar dagen later weer op de baan te moeten staan,” vertelde de in Moskou geboren en woonachtige Rublev. "Je moet dan toch met een bepaalde druk omgaan. Ik ben natuurlijk blij met deze zege. Helemaal als de tribunes zo vroeg op de dag al zo goed gevuld zijn.”

Rublev speelt in de tweede ronde tegen Bosniër Damir Dzumhur, die snel klaar was met de Roemeen Marius Copil: 6-4, 6-4.

De Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert bereikte zonder veel problemen de volgende ronde nadat zijn landgenoot Richard Gasquet bij 3-1 in de eerste set de strijd met een liesblessure moest staken. Herbert, die vorig jaar in Rotterdam in de halve finales strandde, speelt tegen de Rus Daniil Medvedev.Terug naar overzicht