Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wereldtop naar Rotterdam voor 10e ABN AMRO WORLD WHEELCHAIR TENNIS TOURNAMENT

10 Januari 2018
Wereldtop naar Rotterdam voor 10e ABN AMRO WORLD WHEELCHAIR TENNIS TOURNAMENT

De complete wereldtop van het Wheelchair Tennis komt in actie tijdens de 10e editie van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat gelijktijdig met het ATP toernooi wordt georganiseerd in Rotterdam Ahoy.

Voor de jubileumeditie kan Toernooidirecteur Esther Vergeer rekenen op een topbezetting. "Alle vier de Grand Slam winnaars zijn aanwezig en eigenlijk kunnen we stellen dat de beste twaalf spelers van de wereld in Rotterdam te zien zullen zijn”, aldus Vergeer.

Het deelnemersveld bestaat uit Gustavo Fernandez (Argentinië, nr 1 van de wereld), Alfie Hewett (GBr, 2), Stephane Houdet (Fra, 3), Gordon Reid (GBr, 4), Nicolas Peifer (Fra, 5), Stefan Olsson (Zwe, 6), Shingo Kunieda (Jap, 7), Joachim Gerard (Bel, 8), Takashi Sanada (Jap, 9), Maikel Scheffers (Ned, 11) en Evans Maripa (ZAfr, 12). De enige beschikbare wildcard is voor het 18-jarige Nederlandse talent Ruben Spaargaren (41). Op jonge leeftijd is hij al een goede ontwikkeling aan het doormaken met een plek in de mondiale top-50.

Esther Vergeer: "Een veld dat bewijst dat we in 10 jaar tijd echt iets neergezet hebben. De spelers vinden het geweldig om bij het toernooi aanwezig te zijn, vanwege het feit dat zoveel publiek de wedstrijden komt bekijken. Tevens is het één van de weinige echt volledig geïntegreerde toernooien, wat voor een bijzondere sfeer zorgt.”Terug naar overzicht