Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wie stopt vlijmscherpe Roger Federer?

14 Februari 2018
Wie stopt vlijmscherpe Roger Federer?

De deelnemers van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn gewaarschuwd. Roger Federer verkeert in een topvorm en daar weet Ruben Bemelmans inmiddels alles van. De Zwitserse wereldtopper zette binnen 47 minuten de arme Belg aan de kant: 6-1, 6-2.

Rotterdam Ahoy was afgeladen en nog nooit zaten al zo veel toeschouwers voor de eerste slagenwisseling op het puntje van hun stoel. Dan kan er maar één grootheid op de baan staan: 'King Roger Federer’. En het was smullen. Werelds beste tennisser aller tijden gaf een mooie show voor een sfeervol Ahoy. De 30-jarige Bemelmans, de nummer 116 op de wereldranglijst, won de toss maar in het vervolg liep de linkshandige speler alleen maar achter Federer aan.

"Ik begon beide sets goed,” analyseerde Roger Federer (36). "Daarna heb ik de focus op mijn eigen service gehouden. Ik voel mij weer goed in Rotterdam en ben blij om terug te zijn op het toernooi waar ik toch hele goede herinneringen aan heb. In 1999 heb ik hier van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard voor de kwalificaties gekregen en bereikte ik in het hoofdtoernooi de kwartfinales. Dit jaar heb ik weer een wildcard gekregen.”

Federer, die voor de negende keer in Rotterdam speelt, heeft de kansen op de koppositie op de wereldranglijst in eigen hand. Mocht hij de halve finales in Rotterdam bereiken, dan is de Zwitserse wereldster bij de mannen de oudste nummer één aller tijden. Zijn volgende hindernis is de Duitser Philipp Kohlschreiber.Terug naar overzicht