Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Zwaarbevochten zege Grigor Dimitrov tegen Yuichi Sugita

14 Februari 2018
Zwaarbevochten zege Grigor Dimitrov tegen Yuichi Sugita

Grigor Dimitrov had in zijn eerste ronde op het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn handen vol aan de Japanner Yuichi Sugita, maar de als tweede geplaatste Bulgaar klaarde de klus in twee sets: 6-4, 7-6 (5).

"Het was mijn eerste duel sinds drie weken,” vertelde Dimitrov, die vijfde op de wereldranglijst staat. "Na een goede eerste set ben ik de juiste dingen blijven doen. Misschien nog wel belangrijker is dat mijn lichaam het goed heeft gehouden. Mijn schouder is pijnvrij, waardoor ik harder kan serveren.”

De 26-jarige Dimitrov had op Kids Day over zijn populariteit niet te klagen. "Het is leuk om al die Bulgaarse vlaggen in het stadion te zien. Ik voel mij toch helemaal thuis op dit toernooi waar het negen jaar geleden met een wildcard allemaal begon. En toen won ik in de openingsronde ook nog eens gelijk van Tomas Berdych.”

Grigor Dimitrov, die 2017 eindigde met de titel tijdens de ATP Finals in Londen, speelt in de tweede ronde tegen de Serviër Filip Krajinovic. "Ik moet mij gewoon op mijn eigen spel focussen . Hoe Krajinovic morgen wakker zal worden, kan ik niet vertellen.”Terug naar overzicht