Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

2014 US Open winnaar Marin Cilic naar Rotterdam

23 Augustus 2018
2014 US Open winnaar Marin Cilic naar Rotterdam

Aan de vooravond van de US Open heeft Marin Cilic aangegeven deel te nemen aan het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 29-jarige Kroaat, in 2014 winnaar van de US Open, komt voor de vijfde keer naar Rotterdam Ahoy. Eerder werden Nick Kyrgios, Kei Nishikori en Hyeon Chung al aangekondigd. Het toernooi wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Marin Cilic is inmiddels een vertrouwd gezicht in Rotterdam. Hij heeft bij ons al een aantal mooie resultaten geboekt, met zijn finaleplaats in 2014 als hoogtepunt. Met zijn US Open titel in datzelfde jaar veroverde hij zijn plaats in de wereldtop. Hij is immers slechts één van de zes verschillende spelers die sinds 2010 een Grand Slam titel wisten te winnen.”

De 29-jarige Kroaat, die tot nu toe achttien titels wist te veroveren, is op dit moment de nummer zeven van de wereld. In februari van dit jaar bereikte hij de derde plaats, zijn hoogste ranking.

In 2014 was hij de winnaar van de US Open, met winst in de finale op Kei Nishikori, die in februari ook van de partij is in Ahoy. Eerder dit jaar won hij Queen’s, dat net als het ABN AMRO World Tennis Tournament een ATP 500 toernooi is. Veertien van zijn achttien titels behaalde hij op hardcourt, de ondergrond die ook in Rotterdam ligt.

Marin Cilic in Ahoy
Marin Cilic nam vier keer eerder deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. Drie keer bereikte hij de kwartfinale, in 2014 verloor hij de finale van Tomas Berdych. In zijn beste jaar in Ahoy versloeg hij onder meer Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga.

Vier spelers bekend
Met Marin Cilic, Nick Kyrgios, Kei Nishikori en Hyeon Chung zijn er al vier spelers aangekondigd voor de 46e editie van het toernooi, een Grand Slam winnaar, twee debutanten en de winnaar van het #NextGen toernooi in Milaan.Terug naar overzicht