Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Alexander Zverev voor vijfde keer naar Rotterdam

09 November 2018
Alexander Zverev voor vijfde keer naar Rotterdam

ALEXANDER ZVEREV NAAR ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

De nummer vijf van de wereld, het 21-jarige supertalent Alexander Zverev, komt in februari voor de vijfde keer naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zverev is de zevende speler die al door Richard Krajicek is aangekondigd voor de 46e editie. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

Alexander Zverev is voor toernooidirecteur Richard Krajicek de meest beloftevolle speler van zijn generatie: "Hij is natuurlijk ongelooflijk jong, nog maar 21 jaar. Toch staat hij al meer dan een jaar in de top-10 van de ATP Rankings. De volgende stap wil hij gaan zetten met coach Ivan Lendl, die eerder grote successen boekte met Andy Murray. Het is voor mij daarmee een kwestie van tijd dat hij de nummer 1 gaat worden.”

Top drie
Zverev kwam al in de buurt van de topnotering met een derde positie op de mondiale ranglijst. Een positie die mede te danken is aan de 9 toernooioverwinningen die hij boekte. Zijn drie Masters 1000 overwinningen (Madrid, Canada en Rome) zijn de mooiste titels tot dit moment.

Zverev in Rotterdam
De jonge Duitser is in februari al voor de vijfde keer in actie te zien in Rotterdam Ahoy. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij. Krajicek: "Alexander is een typisch voorbeeld van een toptalent dat we vroeg met een wildcard een kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen. Op die manier krijg je een band met hem en komt hij graag naar het toernooi. We deden dit bijvoorbeeld ook met Federer en Dimitrov. Het is mooi om dan te volgen hoe zo’n speler zich ontwikkelt. In het geval van Zverev pakt dat heel goed uit.”

#NextGen / World Tour Finals
Officieel behoort Alexander Zverev nog tot de #NextGen, de spelers in de top 200 van 21 jaar of jonger. Toch kwam hij niet in actie in de #NextGen finals in Milaan, maar is hij de komende week te zien bij de ATP World Tour Finals in London. "Ook dit laat zien wat een professional hij op deze jonge leeftijd al is. Het vernieuwende toernooi in Milaan is natuurlijk voor jonge spelers heel aantrekkelijk. Toch kiest hij voor het voor zijn carrière belangrijkere toernooi in London. Het zijn volwassen keuzes. Zoals we heel blij zijn dat hij ook in 2019 weer voor ons kiest.”

Alexander Zverev is de zevende speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Marin Cilic, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Hyeon Chung en Nick Kyrgios naar Rotterdam komen.Terug naar overzicht