Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

David Goffin naar ABN AMRO World Tennis Tournament

13 December 2018
David Goffin naar ABN AMRO World Tennis Tournament

David Goffin, in 2017 finalist van het ABN AMRO World Tennis Tournament, komt in februari voor de zesde keer naar Rotterdam. De 28-jarige Belg is de negende speler die is aangekondigd voor de 46e editie. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt van 9 tot en met 17 februari 2019 in Rotterdam Ahoy gehouden.

In 2017 bereikte David Goffin de finale in Ahoy, eerder dit jaar verloor hij de halve finale op onfortuinlijke wijze. Toernooi Directeur Richard Krajicek: "David stak in een uitstekende vorm en bereikte makkelijk de halve finale. De bal op zijn oog was extreme pech, die hem vervolgens ook nog lange tijd hinderde. Gelukkig is hij weer helemaal hersteld en kunnen we hem opnieuw verwelkomen in februari.”

Als gevolg van zijn blessure zakte Goffin uit de top-10, op dit moment is hij nummer 22 van de wereld.

Goffin in Rotterdam
David Goffin kwam vijf keer in actie in Rotterdam. In 2013, 2015 en 2016 was de eerste ronde zijn eindstation. In 2017 bereikte hij de finale, die hij in drie sets verloor van Jo-Wilfried Tsonga. In 2018 moest hij opgeven in de halve finale tegen Grigor Dimitrov.

Op de ATP Tour won Goffin vier titels, Tokyo en Shenzhen in 2017 en Metz en Kitzbühel in 2014. Eind 2017 bereikte hij zijn hoogste ranking tot op dit moment, een 7e plaats op de ATP Rankings.

Negende speler
David Goffin is de negende speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Alexander Zverev, Marin Cilic, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Hyeon Chung, Nick Kyrgios en Stan Wawrinka naar Rotterdam komen.Terug naar overzicht