Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Finalist Grigor Dimitrov opnieuw naar ABN AMRO World Tennis Tournament

08 Oktober 2018
Finalist Grigor Dimitrov opnieuw naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Grigor Dimitrov, eerder dit jaar finalist in het ABN AMRO World Tennis Tournament, keert in 2019 terug in Rotterdam Ahoy. De 27-jarige Bulgaar is kind aan huis in Rotterdam, hij komt voor de achtste keer in actie. De nummer negen van de wereld is na Marin Cilic de tweede top-10 speler die is vastgelegd. Het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

Grigor Dimitrov, de nummer negen van de wereld, is een graag geziene gast in Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Grigor is een publiekslieveling, die in het verleden al veel mooie dingen heeft laten zien in Ahoy. Wellicht dat hij na zijn finaleplaats van afgelopen editie dit keer ook de laatste stap kan zetten.”                                

Grigor Dimitrov in Rotterdam

Als 18-jarige debuteerde Dimitrov in het ABN AMRO World Tennis Tournament van 2009. Hij greep de wildcard met beide handen aan en moest pas na drie sets buigen in zijn tweede ronde partij tegen Rafael Nadal. Het was de start van een mooie carrière, die hem uiteindelijk op de derde plaats van de ATP Rankings bracht. Zijn beste resultaten behaalde Dimitrov in Rotterdam in 2011, met een halve finaleplaats en eerder dit jaar, toen hij in de finale zijn meerdere moest erkennen in Roger Federer.

Grigor Dimitrov: "Rotterdam is altijd een belangrijk toernooi voor me geweest. Mijn eerste deelname was een bepalend moment in mijn carrière. Ik wil het toernooi daarom absoluut een keer winnen.

ATP World Tour Finals

Dimitrov won in zijn loopbaan acht ATP World Tour titels, waarvan de ATP Finals in 2017 de mooiste was. 2017 was zijn beste jaar, met winst in Brisbane, Sofia en de Masters in Cincinnati.

Grigor Dimitrov is de vijfde speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Marin Cilic, Nick Kyrgios, Kei Nishikori en Hyeon Chung naar Rotterdam komen.

 Terug naar overzicht