Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gaël Monfils eerste kwartfinalist

13 Februari 2019
Gaël Monfils eerste kwartfinalist

Gaël Monfils is de eerste kwartfinalist van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Franse showman versloeg in de tweede ronde Andreas Seppi: 4-6, 6-1, 6-3.

Gaël Monfils had in zijn eerste ronde tegen David Goffin last van zijn pols, maar daar was tegen Andreas Seppi weinig van te merken. Toch kwam de Italiaanse routinier het best uit de startblokken. "Seppi speelde de eerste set heel erg goed,” oordeelde Monfils, 33ste op de ATP-ranking. "Hij sloeg ook een paar prachtige dropshots, maar ik ben agressief blijven spelen.”

De inmiddels 32-jarige Monfils, gekleed in een oranje shirt om nog meer fans aan zijn zijde te krijgen, bewaart goede herinneringen aan het toernooi in Rotterdam Ahoy: "Ik heb hier al op jonge leeftijd - in 2007 - voor de eerste keer gespeeld. Mijn finaleplaats in 2016 was mijn beste resultaat in Rotterdam. Alleen was Martin Klizan toen net iets te sterk.”

Gaël Monfils speelt vrijdag in de kwartfinale tegen de winnaar van de ontmoeting Damir Dzumhur-Mikhail Kukushkin.Terug naar overzicht