Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gaël Monfils oppermachtig tegen Damir Dzumhur

15 Februari 2019
Gaël Monfils oppermachtig tegen Damir Dzumhur

Gaël Monfils presteert altijd goed tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook dit jaar, want de inmiddels 32-jarige Fransman bereikte als eerste speler de halve finales in Rotterdam na zijn eenvoudig zege op de Bosniër Damir Dzumhur: 6-1, 6-2.

"Een goede partij,” oordeelde ook de Franse showman, die drie jaar geleden in aanloop naar zijn finale in Rotterdam de bijnaam de 'Flying Frenchman’ kreeg. "Ik heb maar drie games verloren en dat is een bewijs dat de met mijn coach besproken tactiek goed is uitgepakt. Het harde werken in het off-season betaalt zich uit en eigenlijk wil ik zo snel mogelijk terug naar de top.”

Gaël Monfils, in november 2016 zesde en momenteel 33ste op de wereldranglijst, gaat het zaterdagmiddag in de halve eindstrijd opnemen tegen de winnaar van het duel Jo-Wilfried Tsonga-Daniil Medvedev. "De tegenstander maakt niet uit voor mij, want het zal tegen allebei een zware partij gaan worden. Vorige week heb ik nog in Sofia van Medvedev verloren en Tsonga is voor mij een goede bekende. Mocht Jo-Wilfried winnen, dan staat in elk geval een Fransman in de finale.”Terug naar overzicht