Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gaël Monfils winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

17 Februari 2019
Gaël Monfils winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

Gaël Monfils is de winnaar van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament geworden. De 32-jarige Fransman versloeg in een vol Rotterdam Ahoy in de finale zijn goede vriend Stan Wawrinka: 6-3, 1-6, 6-2. Het was de achtste ATP-titel voor de in Parijs geboren showman.

Gaël Monfils (32) en Stan Wawrinka (33) zijn twee supersterren van een generatie die langzaam van het toneel verdwijnt. Maar publiekslieveling Monfils en drievoudig Grand Slam-winnaar Stan the Man speelden nog nooit een finale tegen elkaar.

"Het was toch een aparte wedstrijd,” vond Monfils, die in Rotterdam de bijnaam de 'Flying Frenchman’ heeft gekregen. "Wij hebben de hele winter samen getraind en kennen elkaar al zo lang. Eigenlijk was het strijdplan 'wie voor de grootste verrassing kon zorgen?’. Natuurlijk was ik moe tijdens de finale, maar ik heb niets laten merken. Mijn fysio heeft tijdens de toernooiweek geweldig werk afgeleverd, want in de eerste ronde was ik op mijn pols gevallen.”

Gaël Monfils, die met zijn toernooizege in de top-30 van de wereldranglijst terugkeerde, had al 21 keer een finale verloren. "Ik ben altijd blij dat ik in een finale sta. In een paar finales was ik de grote favoriet, maar heb ik toch verloren. Toen ik jong was stond ik in finales tegen Roger Federer, Ivan Ljubicic en Andy Roddick. Dat was toen de absolute wereldtop.”

Gaël Monfils was blij dat hij zijn naam op de kampioenenring evenals Arthur Ashe zag staan. "Ashe heeft veel voor de zwarte gemeenschap in de States gedaan. Ik heb veel over hem gelezen en ook veel beelden van Ashe gezien. Dit is het toernooi dat ik evenals Arthur Ashe heb gewonnen.”Terug naar overzicht