Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Huiswerk voor Jo-Wilfried Tsonga

13 Februari 2019
Huiswerk voor Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga won het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2017 na een enerverende finale tegen David Goffin, maar de Fransman kon vorig jaar door een hamstringblessure zijn titel in Rotterdam Ahoy niet verdedigen. "Ik ben hier al een paar jaar ongeslagen,” grapte Jo-Wilfried Tsonga nadat hij de Italiaanse qualifier Thomas Fabbiano met een nederlaag 6-1, 6-4 nederlaag naar huis had gestuurd.

De 33-jarige Tsonga was vorig jaar zeven maanden geblesseerd, waardoor hij dit toernooi gebruik maakt van zijn protected ranking. De publiekslieveling is ouderwets op dreef nadat hij afgelopen zondag de sterkste in Montpellier was. "Ik ben weer fit en lekker in vorm. Mijn niveau is helemaal terug. Het winnen van wedstrijden geeft een speler altijd vertrouwen.”

Jo-Wilfried Tsonga speelt donderdag in de tweede ronde tegen Tallon Griekspoor, de grote verrassing van het toernooi na zijn verrassende zege op de als tweede geplaatste Karen Khachanov. "Ik weet niet veel van Tallon,” bekende de voormalige nummer vijf van de wereldranglijst. "Het blijft altijd een verrassing als je tegen een onbekende speler moet. Ik ga YouTube-filmpjes van Griekspoor bekijken en dan moet helemaal goedkomen.”Terug naar overzicht