Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Jo-Wilfried Tsonga geniet weer op de baan

14 Februari 2019
Jo-Wilfried Tsonga geniet weer op de baan

De glimlach van Jo-Wilfried Tsonga kon bijna niet groter toen het centre court van Rotterdam Ahoy verliet. De Fransman, in 2017 winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament, had zich zojuist soepel ontdaan van de Nederlandse stuntman Tallon Griekspoor: 7-6 (5), 6-1.

"Ik speelde goed en haalde een constant niveau,” vond de 33-jarige Tsonga. "In de eerste set heb ik de big points gemaakt en na de vroege break in de tweede set heb ik bijna geen fouten meer gemaakt.”

Publiekslieveling Tsonga stond vorig jaar noodgedwongen zeven maanden langs de kant met knieproblemen. "Blessures horen nu eenmaal bij het leven van een tennisprof. Het is niet makkelijk om weer terug te komen, maar het gaat de goede kant op. Ik vind het heerlijk om weer speler te zijn.”

Jo-Wilfried Tsonga speelt vrijdagmiddag in de kwartfinales tegen de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev. Beide spelers wonnen afgelopen zondag een ATP-toernooi. "Dat zal een zware partij worden,” denkt Tsonga, die in 2012 de nummer vijf van de wereldranglijst was. "Medvedev is een speler die zich de laatste maanden enorm heeft ontwikkeld.”

Voor Tallon Griekspoor waren de druiven zuur nadat hij dinsdagavond nog de nummer elf van de wereld Karen Khachanov had verslagen. "In het begin van de tiebreak is de wedstrijd uit mijn handen gegleden en daarna ging het in de tweede set té snel. Dat had beter gemoeten. Je merkt op de belangrijke momenten dat Tsonga een topper is want telkens sloeg hij dan een goede eerste service.Terug naar overzicht