Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Kraker Raonic-Wawrinka op woensdagavond

13 Februari 2019
Kraker Raonic-Wawrinka op woensdagavond

De 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament telt in de single vier voormalige toernooiwinnaars. Het kwartet komt op de woensdag op de baan. Martin Klizan, de verrassende winnaar in 2016 waardoor hij de bijnaam 'The Comeback Kid’ kreeg, opent de dag om 11.00 uur op Court 1 tegen de Hongaar Marton Fucsovics.

De tweede partij op het centre court gaat tussen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (toernooiwinnaar in 2017) en de Italiaanse qualifier Thomas Fabbiano. Dat duel wordt gevolgd door de grote smaakmaker van de Australian Open 2019 Stefanos Tsitsipas, die Damir Dzumhur aan de andere kant van het net treft.

De avondsessie begint om 19.30 uur met de kraker tussen de Canadees Milos Raonic en Stan Wawrinka. De Zwitser, die in Rotterdam in 2015 zegevierde, kan zich tegen het servicekanon Raonic revancheren voor de nederlaag in de tweede ronde van de Australian Open 2019. Het was één van de beste partijen van het Grand Slamtoernooi in Melbourne. De onderlinge score is 4-3 in het voordeel van Stan the Man. Opvallend detail is dat toernooidirecteur Richard Krajicek zowel van Raonic als Wawrinka in het verleden coach was.

De woensdag wordt afgesloten met de ontmoeting tussen de als tiende geplaatste Denis Shapovalov en de met een wildcard toegelaten Tsjech Tomas Berdych, die in 2014 de 'Wim Buitendijk Trophy’ won.

Bekijk hier het speelschema van woensdag 13 februariTerug naar overzicht