Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Kyrgios vanwege knieblessure niet naar ABN AMRO World Tennis Tournament

07 Februari 2019
Kyrgios vanwege knieblessure niet naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Nick Kyrgios komt vanwege een knieblessure niet in actie tijdens het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 23-jarige Australiër meldde zich vandaag af bij toernooidirecteur Richard Krajicek. Door de afzegging van Nick Kyrgios komt Robin Haase zonder wildcard in het hoofdtoernooi. Dit startbewijs wordt nu aan Tallon Griekspoor gegeven. Het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 9 t/m 17 februari in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Nick Kyrgios heeft afgelopen week zijn knie laten onderzoeken. Hij speelde een dubbelpartij om het herstel te testen, maar dit bleek nog niet voldoende te zijn. Om die reden kan hij ook dit jaar niet in actie komen in Ahoy.”

Door de afzegging schuift Robin Haase nu zonder wildcard door naar het toernooi. "Dat is een geluk bij een ongeluk. Hierdoor kunnen we een extra startbewijs aan een Nederlander geven. Tallon Griekspoor kan daarom voor de derde keer in actie komen. Vorig jaar zorgde hij nog voor een stunt door Stan Wawrinka te verslaan, dus wie weet wat hij dit jaar presteert.”, aldus Richard Krajicek.

Tallon Griekspoor debuteerde in 2017 in Rotterdam. Hij verloor toen in de eerste ronde van Gilles Müller. In 2018 versloeg hij in de eerste ronde Stan Wawrinka en verloor hij in de tweede ronde van Robin Haase.Terug naar overzicht