Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Milos Raonic: 'Rotterdam best georganiseerde indoortoernooi ter wereld’

12 Februari 2019
Milos Raonic: 'Rotterdam best georganiseerde indoortoernooi ter wereld’

De als vierde geplaatste Milos Raonic zuchtte nog maar eens diep toen hij het centre court van Rotterdam Ahoy na de 7-6, 7-5 zege op Philipp Kohlschreiber verliet. Het Canadese servicekanon kwam goed weg tegen de Duitse routinier, die het vorig jaar nog Roger Federer knap lastig maakte. Raonic eindigde de partij in stijl met een ace. "Ik denk dat mijn service uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. Eigenlijk was ik in de eerste set de gelukkigste, want hij had meer kansen.”

Milos Raonic (28) speelt in de tweede ronde tegen Stan Wawrinka. Dat belooft in elk geval spektakel te gaan worden. Vorige maand op de Australian Open in Melbourne speelden zij in de tweede ronde één van de beste partijen van het toernooi tegen elkaar. De onderlinge score is 4-3 in het voordeel van Stan the Man. De Zwitser versloeg Raonic in 2015 in de halve finale in Rotterdam Ahoy en schreef het toernooi dat jaar op zijn naam. Ander opvallend detail is dat toernooidirecteur Richard Krajicek zowel van Raonic als Wawrinka coach was.

"Het zal zeker weer een moeilijke partij gaan worden,” denkt Milos Raonic, die in november 2016 nog de derde plaats op de wereldranglijst bezette. "Het bevalt mij weer prima hier. Rotterdam is het best georganiseerde indoortoernooi ter wereld en daarom komen de spelers hier graag.”Terug naar overzicht