Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Nick Kyrgios naar 46e ABN AMRO World Tennis Tournament

16 Augustus 2018
Nick Kyrgios naar 46e ABN AMRO World Tennis Tournament

Nick Kyrgios neemt in 2019 deel aan het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 23-jarige Australiër, nummer 18 van de wereld, maakt in februari zijn debuut in Rotterdam. Eerder werden Kei Nishikori en Hyeon Chung al aangekondigd. Het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

 

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Nick Kyrgios is in veel opzichten een spraakmakende speler, maar zijn briljante tennis staat bij mij voorop. Je ziet hem soms dingen op de baan doen, waarvan je eigenlijk denkt dat het niet mogelijk is. Het is mooi dat de fans in Rotterdam nu eindelijk live kennis met hem zullen kunnen maken.”

 

De 23-jarige Australiër, die tot nu toe vier titels wist te veroveren, is voor Krajicek direct één van de titelfavorieten. "Zijn titels heeft hij allemaal gewonnen op hardcourt. Hij is zeker één van de kanshebbers op de titel.”

 

Contact via Twitter

Opmerkelijk genoeg werd het eerste contact tussen Nick Kyrgios en Krajicek gelegd op Twitter. Op de vraag van een trouwe fan van het toernooi of hij eindelijk een keer naar Rotterdam Ahoy wilde komen, antwoordde Kyrgios: "Ik zou het graag willen. Richard Krajicek heeft me verschillende keren uitgenodigd, maar om welke reden dan ook is het nog niet gebeurd. Hopelijk is het in 2019 zo ver.” Richard Krajicek: "Dat klonk natuurlijk uitstekend, dus dat heb ik hem ook via Twitter laten weten. Direct daarna zijn we in gesprek gegaan en het is mooi dat het nu rond is.”

 

Drie spelers bekend

Met Nick Kyrgios, Kei Nishikori en Hyeon Chung zijn er al drie spelers aangekondigd voor de 46e editie van het toernooi, twee debutanten en de winnaar van het #NextGen toernooi in Milaan.

 Terug naar overzicht