Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Revanche Stan Wawrinka tegen Milos Raonic

13 Februari 2019
Revanche Stan Wawrinka tegen Milos Raonic

Stan Wawrinka glunderde van top tot teen nadat hij zijn tweede matchpoint had verzilverd. De Zwitser (33) bereikte de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament na de overwinning op de als vierde geplaatste Milos Raonic: 6-4, 7-6 (4).

Stan Wawrinka zat lange tijd in de lappenmand, maar de vorm van de voormalige nummer drie van de wereldranglijst is groeiende. Dat bewees de drievoudig Grand Slamwinnaar wel tegen Milos Raonic, die sterk begon in de eerste game met twee aces. In de tweede servicegame van het Canadese servicekanon sloeg Wawrinka met een break toe. Dat was voldoende voor de setwinst. In het tweede bedrijf was van enig krachtverschil geen sprake, waarna Stan the Man in de tiebreak besliste.

"Ik ben heel tevreden over mijn niveau,” analyseerde de met een wildcard tot het toernooi toegelaten Wawrinka, die de krachtmeting in Rotterdam in 2015 op zijn naam schreef. "Het was een goede wedstrijd van mijn kant. Ik bewoog goed en serveerde sterk. Ik hoop dit hoge niveau te kunnen vasthouden.”

Wawrinka revancheerde zich voor de nederlaag van vorige maand in de tweede ronde van de Australian Open. "Het werd wel weer eens tijd dat ik van Raonic won, want de laatste drie keer had ik van hem verloren.”

Stan the Man speelt in de kwartfinales tegen Denis Shapovalov.Terug naar overzicht