Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Robin Haase naar ABN AMRO World Tennis Tournament

19 December 2018
Robin Haase naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Nederlandse beste tennisser van de laatste jaren, Robin Haase, neemt opnieuw deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het wordt voor de 31-jarige Hagenaar zijn elfde deelname in Rotterdam. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt van 9 tot en met 17 februari 2019 in Rotterdam Ahoy gehouden.

Robin Haase kondigde zijn komst aan toen hij de Richard Krajicek Award voor de beste Nederlandse speler van 2018 kreeg uitgereikt. Toernooidirecteur en naamgever van de award Richard Krajicek: "Robin is al jaren onze beste Nederlandse speler op de ATP Tour. Hij heeft in Rotterdam mooie resultaten gehaald. Hij won ooit van Murray en maakte het in februari Federer lastig in de kwartfinale waarin hij nummer één kon worden.

Robin Haase: "Het is altijd ontzettend gaaf om bij het ABN AMRO World Tennis Tournament te zijn. Vanwege de sfeer, de mensen moedigen je in Nederland meer aan dan in andere landen.”

Robin Haase in Rotterdam
Met zijn elfde deelname loopt Robin Haase nog maar één editie achter op recordhouder Jan Siemerink. Haase debuteerde in 2007 in Rotterdam. Een jaar later verbaasde hij vriend en vijand door in de eerste ronde Andy Murray te verslaan. Zijn beste resultaat, de kwartfinale, haalde hij in 2008 en 2018.

Op de ATP Tour won Haase twee titels, beide in Kitbühel (2011 en 2012).

Tiende speler
Robin Haase is de tiende speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Alexander Zverev, Marin Cilic, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Hyeon Chung, Nick Kyrgios, David Goffin en Stan Wawrinka naar Rotterdam komen.

 

Een video met interview met Robin Haase en Richard Krajicek: 

 Terug naar overzicht