Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Routineklus Kei Nishikori

14 Februari 2019
Routineklus Kei Nishikori

Kei Nishikori heeft de smaak te pakken, want in zijn tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournamen kende de 29-jarige Japanner weinig problemen met de Letse lucky loser Ernests Gulbis: 6-1, 6-4.

Kei Nishikori moest in de openingsronde nog wennen aan de baan in Rotterdam Ahoy, maar tegen Gulbis vloog hij uit de startblokken. De kopman van de plaatsingslijst nam in een record tempo een 5-0 voorsprong en na 25 minuten was de eerste set binnen. "Ik had een geweldige start en won de eerste veertien punten van de wedstrijd. Ik maakte geen onnodige fouten en dan gaat het snel.”

De rechtshandige speler - die in zijn carrière twaalf titels op de ATP World Tour won - kreeg in het tweede bedrijf meer tegenstand van de voormalige nummer tien van de wereld, maar Nishikori plaatste in de negende game de beslissende break. "Misschien had ik de wedstrijd wel eerder kunnen beslissen, maar ik ben blij met de zege in twee sets.”

In de kwartfinales speelt Kei Nishikori de tweede partij op vrijdagavond tegen de winnaar van het duel Nikoloz Basilashvili-Marton Fucsovics.Terug naar overzicht