Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Ryan Nijboer wint Supermatch

26 Januari 2019
Ryan Nijboer wint Supermatch

Ryan Nijboer is de winnaar van ABN AMRO Supermatch. De 19-jarige Drontenaar versloeg in de finale van het toernooi Jesper de Jong. Na drie sets 4-6, 7-5, 7-6(4), mocht Nijboer zich de winnaar van een wildcard voor de kwalificatie van het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament noemen.

Nijboer kan terugkijken op een spectaculaire finale van de Supermatch. "Er stond veel spanning op de wedstrijd, het was misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden die ik gespeeld heb. Ik ben enorm trots dat ik op het kwalificatietoernooi mag spelen om een plek te bemachtigen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. De tegenstanders daar zijn natuurlijk ongelofelijk sterk, maar dat is alleen maar mooi. Het biedt mij de unieke kans om op het allerhoogste niveau te tennissen en dat is een verrijking van mijn carrière.”

Tijdens het toernooi, dat werd gehouden in Alphen aan den Rijn bij tenniscentrum Nieuwe Sloot, stond niet alleen een wildcard kwalificatie op het spel. De winnaar weet zich verzekerd van een financiële carrièreboost, waarmee hij bijvoorbeeld een buitenlands trainingskamp kan betalen. Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament zal hij bovendien ervaren hoe het is om een week lang op het allerhoogste niveau mee te draaien.

Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld op zaterdag 9 en zondag 10 februari in Rotterdam Ahoy.

Uitslag finale

Ryan Nijboer - Jesper de Jong 4-6, 7-5, 7-6 (4)

Uitslagen halve finale

Ryan Nijboer - Len Schouten 3-6, 6-3, 7-5
Jesper de Jong - Zachary Eisinga 6-2, 6-2

Uitslagen kwartfinale

Ryan Nijboer - Amadatus Admiraal 6-3, 6-3
Len Schouten - Igor Straatsma 3-6, 6-1, 6-4
Zachary Eisinga - Sidané Pontjodikromo 6-1, 6-4
Jesper de Jong - Daniël de Jonge 6-3, 6-4

 

De wedstrijden vinden plaats in Alphen a/d Rijn:

Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot
President Kennedylaan 1 (Advies is navigeren op: Kees Mustersstraat)
2402 NZ Alphen aan den RijnTerug naar overzicht