Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stan Wawrinka beestachtig goed

15 Februari 2019
Stan Wawrinka beestachtig goed

Stan Wawrinka beestachtig goed

Stan Wawrinka heeft deze week bij het ABN AMRO World Tournament vertrouwen getankt. De Zwitser (33) bereikte de halve finale in Rotterdam Ahoy na een zege op het Canadese supertalent Denis Shapovalov: 6-4, 7-6 (4).

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf Stan Wawrinka een wildcard voor dit toernooi. Een drievoudig Grand Slamwinnaar mag op geen enkel toernooi ontbreken. De Zwitserse voormalige nummer drie van de wereld speelde vanaf het eerste punt geconcentreerd en liet Shapovalov de fouten maken. Wawrinka moest de zege in de tweede set nog even uitstellen nadat hij de partij niet kon uitserveren, maar in de tiebreak gaf de ervaring van de sluwe vos de doorslag.

"Ik werd zelfs even zenuwachtig nadat ik de partij niet kon uitserveren,” bekende Wawrinka, die na Wimbledon 2017 door diverse blessures in de lappenmand zat. "Ik ben echt blij met deze zege, want ik heb er hard voor moeten werken. Ook ga ik steeds beter bewegen op de baan en dan geeft zo’n overwinning je nog meer zelfvertrouwen.”

Stan Wawrinka bewaart goede herinneringen aan Nederlands grootste toernooi. Hij won de 'Wim Buitendijk Trophy’ in 2015. "Dat was mijn eerste indoortitel en ook mijn eerste 500-toernooi dat ik won. Daarom ben ik altijd blij dat ik weer in Rotterdam kan spelen. Het is een mooi gezicht om mijn naam op de ring van dit stadion te zien, want daar staan bijna alleen maar geweldige namen. Dat geeft de belangrijkheid van dit toernooi aan.”

Stan the Man speelt zaterdagavond om 19.30 uur tegen de winnaar van het duel tussen de als eerste geplaatste Kei Nishikori en de verrassende Hongaar Marton Fucsovics. "Dat zal een interessante partij worden met Kei als de grote favoriet, maar laten we vooral Fucsovics niet vergeten. Hij staat na zijn finaleplaats in Sofia met veel zelfvertrouwen op de baan.”Terug naar overzicht