Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stan Wawrinka naar ABN AMRO World Tennis Tournament

05 December 2018
Stan Wawrinka naar ABN AMRO World Tennis Tournament

STAN WAWRINKA NAAR ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

Stan Wawrinka, voormalig nummer drie van de wereld, komt in februari voor de vierde keer naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. Drievoudig Grand Slam-winnaar Wawrinka is de achtste speler die is aangekondigd voor de 46e editie. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

Stan Wawrinka won het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2015. Op dit moment is hij nummer 66 van de wereld. Richard Krajicek: "Een oud-kampioen hebben we er graag bij. Stan heeft een lastig jaar achter de rug, maar is inmiddels hersteld van zijn blessure. Toen hij aangaf graag weer naar Rotterdam te komen, grepen we die kans natuurlijk met beide handen aan. Het is de speler met misschien wel de mooiste backhand van de ATP Tour en in 2015 liet hij zien heel goed uit de voeten te kunnen in Rotterdam.”

Drie Grand Slams
Wawrinka kende zijn grote doorbraak in 2014, toen hij de Australian Open op zijn naam schreef. Een jaar later won hij Roland Garros en in 2016 wist hij de US Open op zijn naam te schrijven. Het tekent de veelzijdigheid van de Zwitser dat hij op drie verschillende Grand Slams de titel wist te veroveren. Naast de drie Grand Slam titels veroverde hij nog 13 ATP titels, waarbij Rotterdam opmerkelijk genoeg zijn enige indoortitel is.

Wawrinka in Rotterdam
De 33-jarige Zwitser komt voor de vierde keer in actie in Rotterdam Ahoy. In 2005 debuteerde hij. Hij moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Roger Federer. Tien jaar later keerde hij terug om de titel te veroveren in de finale tegen Tomas Berdych. Eerder dit jaar zorgde Tallon Griekspoor voor een daverende verrassing door in drie sets van hem te winnen.

Achtste speler
Stan Wawrinka is de achtste speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Alexander Zverev, Marin Cilic, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov, Hyeon Chung en Nick Kyrgios naar Rotterdam komen.Terug naar overzicht