Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stan Wawrinka ouderwets op dreef in Rotterdam Ahoy

11 Februari 2019
Stan Wawrinka ouderwets op dreef in Rotterdam Ahoy

Stan Wawrinka heeft wedstrijden nodig om zijn oude niveau weer te halen. De Zwitser (33) zette in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament een belangrijke stap met een zege op de Fransman Benoit Paire: 7-6 (4), 6-1.

"Het blijft altijd lastig om tegen een goede vriend te spelen,” bekende Wawrinka, die in 2015 in Rotterdam Ahoy het toernooi op zijn naam schreef. "Daarom wist ik vooraf al dat het een zware partij zou worden. Door wedstrijden te winnen komt mijn vertrouwen terug. Het is altijd fijn om op een toernooi terug te keren dat je al eens gewonnen hebt. Helemaal hier in Rotterdam waar alles goed geregeld is. Natuurlijk hoop ik het toernooi weer te winnen, maar ik word elk jaar weer ouder. Dat maakt het niet makkelijker.”

Stan the Man speelt in de tweede ronde tegen Milos Raonic. 

De eerste speeldag van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament werd met een marathonpartij afgesloten. Nikoloz Basilashvili had zijn handen vol aan de Koreaan Hyeon Chung. De als negende gerangschikte Georgiër klaarde de klus uiteindenlijk na twee uur en zeventien minuten: 4-6, 7-6 (1), 6-2.Terug naar overzicht