Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Sterkste spelersveld ooit ABN AMRO World Tennis Tournament

02 Januari 2019
Sterkste spelersveld ooit ABN AMRO World Tennis Tournament

TSONGA, RAONIC, EDMUND EN KHACHANOV COMPLETEREN SPELERSVELD ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

De inschrijving voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament is gesloten. Het levert het sterkste deelnemersveld in de historie van het toernooi op, met bekende toppers als Zverev, Cilic, Dimitrov, Goffin, Monfils, Nishikori, Raonic en Tsonga. Zij nemen het op tegen talenten als Chung, Tsitsipas, Edmund, Khachanov, Shapovalov en Kyrgios. Het toernooi wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019 in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We willen ieder jaar een breed, sterk spelersveld. Met negen spelers uit de top-20 en een mix tussen grote namen en toptalent gaan we een mooie editie tegemoet. De laatste toevoegingen, waar onder meer Tsonga, Raonic, Edmund en Khachanov, maar bijvoorbeeld ook Medvedev, Monfils en Gasquet bij zitten, sluiten goed aan bij ons doel.”

Het zorgt cijfermatig voor de sterkste spelerslijst ooit. Met een cut-off op 37 ligt de lat voor deelname dit jaar hoger dan ooit.

Oud-winnaar Tsonga

Een van de meest in het oog springende namen die last-minute is toegevoegd is de kampioen van 2017, Jo-Wilfried Tsonga. Hij neemt voor de zesde keer deel en keert voor het eerst na zijn titelwinst terug. In 2011 stond hij ook al eens in de finale, toen verloor hij van Robin Söderling. Tsonga voert een traditioneel sterke Franse vertegenwoordiging aan, die verder bestaat uit onder meer Richard Gasquet, Gael Monfils en Lucas Pouille.

Uit Canada komen met Milos Raonic en Denis Shapovalov eveneens een gevestigde naam en een toptalent. Shapovalov is de jongste speler die op dit moment in de top-100 van de ATP te vinden is.

Wildcard voor Robin Haase

De sterkte van het deelnemersveld zorgt er voor dat Robin Haase een wildcard nodig heeft. Richard Krajicek: "We hadden hier vooraf geen rekening mee gehouden, maar we hebben voor Robin natuurlijk altijd een plek in het toernooi. We beschouwen het als een luxeprobleem dat de nummer 50 van de wereld niet direct wordt toegelaten.”

De tweede wildcard gaat zoals eerder bekend geworden naar Stan Wawrinka, die terugkeert van een lange blessure. De derde wildcard wordt naar verwachting kort voor het toernooi bekend gemaakt.

SPELERS                                

Alexander Zverev              
Marin Cilic 
Kei Nishikori   
Karen Khachanov  
Kyle Edmund   
Stefanos Tsitsipas    
Daniil Medvedev
Milos Raonic 
Grigor Dimitrov         
Nikoloz Basilashvili       
David Goffin           
Roberto Bautista Agut
Hyeon Chung              
Richard Gasquet       
Denis Shapovalov        
Fernando Verdasco          
Gael Monfils             
Lucas Pouille           
Philipp Kohlschreiber         
Jo-Wilfried Tsonga      *
Nick Kyrgios   
Marton Fucsovics   
Andreas Seppi  

WILDCARDS

Robin Haase          
Stan Wawrinka       

Het deelnemersveld wordt nog aangevuld met:

  • Wildcard
  • Evt. A+ Wildcard
  • Vier qualifiers

 

* Jo-Wilfried Tsonga maakt gebruik van zijn protected ranking. Spelers die terugkeren van een langdurige blessure hebben recht om een aantal keer gebruik te maken van de ranking die ze hadden op het moment dat ze geblesseerd raakten.Terug naar overzicht