Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stunt van Tallon Griekspoor met zege op Karen Khachanov

13 Februari 2019
Stunt van Tallon Griekspoor met zege op Karen Khachanov

Tallon Griekspoor beleefde vorig jaar tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn 'finest hour’ toen hij niemand minder dan Stan Wawrinka in de openingsronde uitschakelde. Dit jaar boekte de 22-jarige speler een op papier nog betere prestatie. Griekspoor kegelde de nummer twee van de plaatsingslijst Karen Khachanov uit het toernooi: 3-6, 6-3, 6-2.

De Russische nummer elf van de wereldranglijst won de eerste set, maar in het vervolg tooonde Griekspoor veerkracht. "Ik speelde in het begin slordig en werd meteen gebroken. Misschien was ik wel een beetje onder de indruk van hem. Hij was niet in topvorm, maar je verslaat wel een wereldtopper en dat gebeurt niet elke dag. Ik vind deze zege belangrijker, omdat Wawrinka vorig jaar terug kwam van een operatie. Ik ben niet heel snel onder de indruk van een tegenstander.”

Tallon Griekspoor - de nummer 211 van de ATP-ranking - bewaart de laatste twee jaar goede herinneringen aan het centre court van Rotterdam Ahoy: "Het is geweldig om hier een avondpartij te spelen met heel veel steun van de toeschouwers. Ik kom uit Amsterdam, maar misschien moet ik wel na deze goede uitslagen in dit toernooi maar in Rotterdam gaan wonen. Nu eerst even nagenieten van deze geweldige overwinning en dan de volgende ronde. Dat zal lastig worden, want hier heb je alleen maar sterke tegenstanders.”Terug naar overzicht