Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'Deze formule staat als een huis’

17 Februari 2019
Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'Deze formule staat als een huis’

Toernooidirecteur Richard Krajicek kijkt tevreden terug op de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament met in totaal 111.086 toeschouwers. "De toeschouwers hebben veel goede partijen gezien met een mooie affiche als finale. Ik maakte mij vooraf en in de tweede set een klein beetje zorgen of de pols van Monfils het zou houden, maar de Fransman is blijven vechten. Deze week is het de wat oudere generatie die wint, maar je zag dit jaar ook dat talenten als Daniil Medvedev en Denis Shapovalov de oude garde aan het wankelen kan brengen.”

Krajicek kiest de laatste jaren voor een sterk deelnemersveld in de breedte. "Onze filosofie is goed met dit jaar zes spelers uit de top-20 aan de start. Met als bonus Stan Wawrinka die door een blessure op de wereldranglijst is teruggevallen, maar in Ahoy heeft laten zien hoe goed hij nog steeds is. Het brede deelnemersveld betaalt zich dus uit.”

De 47e editie in Rotterdam Ahoy staat 8 tot en met 16 februari 2020 op de tenniskalender. De kaartverkoop voor het volgende ABN AMRO World Tennis Tournament is begonnen. Krajicek: "We gaan eerst evalueren, maar ik ben heel tevreden hoe het nu gaat. Wij krijgen als organisatie ook veel complimenten van bezoekers over de combinatie van toptennis en amusement op andere fronten. Jongens van het kaliber Jo-Wilfried Tsonga, Kei Nishikori en Stefanos Tsitsipas zijn elk jaar interessant voor ons. De botsing tussen jong en oud, dat past bij onze filosofie. Deze formule staat als een huis.”Terug naar overzicht