Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

TOPTALENT TSITSIPAS NAAR ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

02 November 2018
TOPTALENT TSITSIPAS NAAR ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

TOPTALENT TSITSIPAS NAAR ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

Stefanos Tsitsipas, een van de allergrootste talenten op de ATP World Tour, komt in 2019 in actie in het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 20-jarige Griek kent dit jaar een stormachtige ontwikkeling, die hem naar de 16e plaats van de ATP Rankings bracht. Tsitsipas neemt voor de tweede keer deel in Rotterdam. Het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019.

Stefanos Tsitsipas geldt als een van de allergrootste talenten. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Zijn ontwikkeling dit jaar is indrukwekkend. Een jaar geleden kwam hij voor het eerst de top-100 binnen en in no-time ging hij door naar de top-20. Nu heeft hij zijn eerste ATP titel te pakken en is hij de blikvanger van de #NextGen ATP Finals. Bovendien is zijn speelstijl een genot om naar te kijken. Met spectaculaire duiken en aanvallend spel weet hij het publiek vaak achter zich te krijgen.”

IJzersterk 2018
Tsitsipas kent een ijzersterk jaar. In het ATP 1000 toernooi in Canada, de Rogers Cup, haalde hij de finale, net als in Barcelona. In Canada versloeg hij in één week gevestigde spelers als Thiem, Djokovic, Zverev en Anderson. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal. Nadal was ook in Barcelona degene die hem in de finale de voet dwars zette.

In het toernooi van Stockholm schreef hij geschiedenis door als eerste Griekse speler ooit een toernooi op de ATP World Tour te winnen. Het bracht hem naar de 16e positie op de ATP Rankings, waarmee hij de jongste speler in de top-20 is.

#NextGen
Stefanos Tsitsipas maakt onderdeel uit van de #NextGen spelers van de ATP. Dit zijn de spelers van 21 jaar of jonger die in de top 200 van de wereld staan. Het zijn de toekomstige sterren van het internationale tennis. Komende week spelen de beste 8 spelers de #NextGen ATP finals in Milaan. Tsitsipas is de lijstaanvoerder van het toernooi dat maandag van start gaat.

Krajicek: "Als de voortekenen niet bedriegen is Stefanos de absolute titelfavoriet in Milaan. Het zou een passende titel voor hem zijn. Ik ben benieuwd welke stappen hij in 2019 weer gaat zetten. Als hij in dit tempo door ontwikkelt gaat hij volgend jaar de top-10 al halen.”

Rotterdam
Tsitsipas speelde één keer eerder in het hoofdtoernooi in Ahoy. In 2017 maakte hij zijn debuut met een wildcard in de verloren eerste ronde tegen Jo-Wilfried Tsonga. Eerder dit jaar was oud-winnaar Klizan te sterk in de kwalificaties.

Stefanos Tsitsipas is de zesde speler die is aangekondigd voor het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Eerder werd bekend dat Marin Cilic, Kei Nishikori, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios, en Hyeon Chung naar Rotterdam komen.Terug naar overzicht