Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wie stopt Daniil Medvedev?

15 Februari 2019
Wie stopt Daniil Medvedev?

Daniil Medvedev steekt in een bloedvorm, want de 23-jarige Rus heeft zeven duels op rij gewonnen. Na zijn toernooizege van afgelopen zondag in Sofia heeft hij de zegereeks tijdens de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament voortgezet. Medvedev boekte een 6-4, 6-2 zege op de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de toernooiwinnaar van 2017.

"Eingelijk stond ik niet eens zo goed te spelen,” vond Medvedev, die vorig jaar nog in Rotterdam in de kwalificaties moest beginnen en nu als vijfde is geplaatst. "Het was van ons allebei een stroeve start, maar misschien kwam dat wel omdat wij de laatste tijd veel wedstrijden hebben gespeeld. Ik heb gewonnen en dat telt. Het is vorig jaar ineens bij mij gaan lopen en dat moet je net hebben als jonge tennisser.”

Daniil Medvedev heeft de zestiende plaats op de wereldranglijst als hoogste notering, maar met zijn halvefinaleplaats in Rotterdam stijgen de kansen om die klassering te verbeteren. In de halve finale speelt Medvedev tegen een oude bekende: Gäel Monfils. Zij speelden vorige week in de halve eindstrijd in Sofia tegen elkaar met de Rus als winnaar in twee sets. Ander opvallend detail is dat Medvedev zijn laatste veertien sets heeft gewonnen.

"De omstandigheden hier in Rotterdam zijn héél anders. De baan is langzamer en de balen stuiten daardoor anders. Deze baan is in het voordeel van Monfils. Je weet bij hem nooit wat er gaat gebeuren. Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb de tactiek voor de wedstrijd tegen Monfils al in mijn hoofd.”Terug naar overzicht