Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Zverev niet, Berdych wel naar ABN AMRO World Tennis Tournament

05 Februari 2019
Zverev niet, Berdych wel naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Alexander Zverev zal vanwege een enkelblessure niet in actie komen tijdens het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 21-jarige Duitser meldde zich vandaag af bij toernooidirecteur Richard Krajicek. Daarnaast werd vandaag bekend dat Tomas Berdych een wildcard toegewezen heeft gekregen. Het ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 9 t/m 17 februari in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Alexander Zverev had in aanloop naar de Australian Open al problemen met zijn enkel en tijdens de Davis Cup is deze blessure teruggekeerd. Om die reden kan hij niet in actie komen in Ahoy.”

De 33-jarige Tsjech Tomas Berdych komt voor de 12e keer naar Rotterdam. In 2014 wist hij de titel op zijn naam te schrijven, door winst in de finale op Marin Cilic. Een jaar later stond hij opnieuw in de finale, toen verloor hij van Stan Wawrinka. In 2008 won hij met Dmitry Tursunov ook al de dubbeltitel.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Tomas Berdych is er afgelopen seizoen met rugproblemen een tijd uit geweest, maar hij bewees bij zijn terugkeer direct zijn klasse. In Doha bereikte hij de finale en ook in Australië haalde hij makkelijk de vierde ronde. Het is mooi om een oud-winnaar terug te zien in Rotterdam.”

De vrijgevallen plek van Alexander Zverev wordt ingenomen door Matthew Ebden.Terug naar overzicht