Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

David Goffin toont veerkracht tegen Robin Haase

12 Februari 2020
David Goffin toont veerkracht tegen Robin Haase

Robin Haase zorgde bijna voor de grootste verrassing tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar de geboren Hagenaar moest uiteindelijk in de eerste ronde na een spannende driesetter buigen voor de als vierde geplaatste Belg David Goffin: 6-3, 6-7 (5), 4-6.

"Ik had het anderhalve set lastig met een goed spelende Robin,” vond Goffin. "Ik ben blijven vechten en vanaf de derde set ging het steeds beter. Ook ben ik meer naar het net gekomen en zelfs op matchpoint.”

De 32-jarige Robin Haase liet in de openingsset zien dat zijn 167ste plaats op de wereldranglijst een vertekend beeld geeft. Nederlands hoogst geklasseerde speler stond vol vertrouwen op het centre court van Rotterdam Ahoy en kreeg geen breakpoint tegen. Haase verzilverde wel zijn kansen in de achtste game, waarna hij de set zonder veel problemen uitserveerde.

In het tweede bedrijf werd het echt een wedstrijd. Haase kreeg zes breakpoints en verloor zijn servicegame bij 2-1, maar de voormalige nummer 33 van de mondiale ranglijst toonde veerkracht. De spannende tiebreak van de tweede set eindigde in het voordeel van Belgisch beste tennisser aller tijden. In de beslissende set verloor Haase gelijk zijn service, waarna Goffin niet meer in de problemen leek te komen. Haase kreeg nog wel twee breakpoints, maar Goffin bleef op de been.

David Goffin speelt donderdag in de tweede ronde tegen het Italiaanse supertalent Jannik Sinner.Terug naar overzicht