Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Denis Shapovalov naar Rotterdam

05 November 2019
Denis Shapovalov naar Rotterdam
Denis Shapovalov, de nummer 15 van de wereld, komt in februari voor de tweede keer in zijn carrière in actie in Rotterdam Ahoy. De 20-jarige Canadees is al de vijfde bekendgemaakte deelnemer voor het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 8 t/m 16 februari wordt gehouden. 
 
Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Denis Shapovalov is één van de toptalenten van de ATP Tour. Het is mooi om te zien dat hij nu op 20-jarige leeftijd al in de top 20 staat. De afgelopen editie maakte hij al veel indruk in Rotterdam en die lijn heeft hij, zeker op hardcourt, dit jaar doorgetrokken. We zijn er blij mee dat hij er ook in 2020 weer bij is.” 
 
Terugkeer in Rotterdam 
Eerder dit jaar debuteerde Denis Shapovalov bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij bereikte de kwartfinale, waarin Stan Wawrinka te sterk bleek. In de eerste ronde versloeg hij Franko Skugor, in de tweede ronde Tomas Berdych. 
 
Eerste toernooiwinst 
In oktober won Shapovalov zijn eerste titel op de ATP Tour, op het hardcourt van Stockholm. Het bleek de opmaat naar een goed najaar, twee weken later stond hij opnieuw in de finale, nu van het ATP 1000 toernooi van Parijs. Hierin bleek Novak Djokovic nog te sterk, maar het bracht hem wel ruim in de top-20 van de wereld. Normaal gesproken zou hij daarmee de lijstaanvoerder zijn van de NextGen ATP Finals in Milaan, maar Shapovalov koos ervoor om dat toernooi, na 26 toernooideelnames in dit kalenderjaar, aan zich voorbij te laten gaan. 
 
Spelersveld 
Denis Shapovalov is na Daniil Medvedev, Gael Monfils, Stan Wawrinka en David Goffin de vijfde aangekondigde deelnemer aan het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 8 tot en met 16 februari 2020 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy.Terug naar overzicht