Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Driemaal is scheepsrecht voor Stefanos Tsitsipas

11 Februari 2020
Driemaal is scheepsrecht voor Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas kwam in de openingsronde van de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament langzaam op gang, maar de nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Pool Hubert Hurkacz: 7-6 (2), 6-3, 6-1.

Stefanos Tsitsipas had voor aanvang al aangegeven dat de Pool Hurkacz een lastige tegenstander was. "Hij speelde de eerste set heel goed met zijn geweldige backhand,” oordeelde Tsitsipas, die november vorig jaar de Nitto ATP Finals in Londen won. "In de tweede set kwam ik snel een break achter, maar daarna heb ik mij goed in de wedstrijd teruggevochten en het aantal onnodige fouten beperkt. In het begin van de wedstrijd was ik trouwens heel gespannen, omdat ik gewoon goed tennis wilde laten zien.”

Driemaal is scheepsrecht Stefanos Tsitsipas, want na nederlagen in 2017 en 2019 in de eerste ronde in Ahoy kon hij eindelijk juichen. "Het is toch wel heel bijzonder mijn eerste zege in Rotterdam. Dit toernooi telt veel mooie kampioenen en ik hoop als eerste Griekse winnaar Rotterdam met de trofee te verlaten.”

Stefanos Tsitsipas, zesde op de wereldranglijst, speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Sloveen Aljaz Bedene.Terug naar overzicht